محله‌‌‌های آبادان چه شهری چه نفتی هر یک حاوی خاطرات متنوعی از جنس سیاست، فرهنگ و ورزش هستند. بخش قابل توجه ای از آنها ضبط یا به رشته تحریر در نیامده و شوربختانه به خاک سرد تاریخ سپرده شده اند.

در زمان همه گیری کرونا که همه ما از ترس مرگ زودهنگام در خانه‌ها حبس شده بودیم دوستان قدیم آبادانی دور هم جمع شدند و در واتساپ و تلگرام یکدیگر را پیدا کردند و از گذشته‌ها گفتند، عکس هایشان را به اشتراک گذاشتند خاطره‌ها را بازگو کردند و در روند هویت ساز به واکاوی شکوه از دست رفته آبادان پرداختند.

در این میان محمود داودی که هم اهل ادب است و هم سیاست از تاریخ اجتماعی محله‌ها گفت و شد کلیپ مکی آباد و چند داستان جذاب از قهرمانان محله اش در دوران کودکی و نوجوانی.

اگر حوصله بقیه یادداشت را ندارید یکسر بروید سراغ کلیپ مکی آباد و لینک پایین را کلیک کنید.

https://youtu.be/1XOz9OLwfy8?si=y–JFKRsE1FWB-_A

محله مکی آباد واقع در ضلع شمالی پالایشگاه ابادان از سال ۱۳۳۰ برای سکونت کارگران انتخاب شد. با ملی شدن نفت و حضور حسین مکی در آبادان طرح ساخت منازل کارگری کلید خورد. کلبه‌‌‌های حصیری برچیده و خانه‌‌‌های آجری بر پاشد. روند خانه سازی تا پایان دولت مصدق دنبال شد اما به دلیل کمبود سرمایه به تعویق افتاد تا آنکه از سال ۱۳۳۴ تا ۱۳۵۷ حدود ۱۶ هزار خانه کارگری و کارمندی احداث گردید.

مکی آباد را مردم به احترام حسین مکی برگزیدند بعدها محلات کارگری که از قدیم کواترا خوانده می‌شدند برحسب ترتیب ایستگاه اتوبوس نامگذاری شد. محدوده بین ایستگاه ۱۱ و ۱۲ همان مکی آباد است. نام محله‌‌‌های نفتی در ابادان کمی‌پیچیدگی دارد. در همین منطقه شمال پالایشگاه شاخص دیگری برای نامگذاری محله‌ها برحسب تعداد خانه‌ها مثلا دویستی‌ها یا سیصدی‌ها یا پانصدی‌ها بکار می‌رفت. در نقشه‌‌‌های رسمی‌نام شاه آباد به بخش بزرگی از محلات کارگری واقع در شمال پالایشگاه اطلاق میشد.

برای دیدن کلیپ مکی آباد به روایت محمود داودی لینک را کلیک کنید.

تاریخ تهیه بهمن ۱۳۹۹.

https://youtu.be/1XOz9OLwfy8?si=y–JFKRsE1FWB-_A

محمود داودی راوی تاریخ آبادان

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *