بدرود عمو اکبر


✍ عبدالکاظم دریساوی


خبر درگذشت آقای اکبر زبردست فعال جنبش کارگری آبادان را از طریق مقاله ای که در وصف درگذشت این مرد آگاه و محترم جنبش کارگری نوشته شده بود خواندم و از فقدان این مرد دوست داشتنی که چندین سال با بیماری سخت ریه در جدال بود متاثرشدم.


آقای زبر دست را از جوانی می‌شناختم. از آن روزهایی که قهوه خانه محمود بوشهری اّبادان واقع در پشت دیوار پاساژ الفی روبروی قنادی آهنگ ( ماه سابق ) پاتوق اصلی کارگران پروژه‌ای و فعالان جنبش کارگری آبادان بود. آقای زبردست به آگاهی و تشکل صنفی و طبقاتی برای دست یابی به عدالت اجتماعی عمیقا باورداشت. او در همه بحثها و گفتگوهایش بر این نکات کلیدی تاکید می‌کرد.
آقای زبردست مردی پرشور و آگاه و یکی از مدافعین راستین و صادق طبقه کارگر بود و تا آخرین دم حیات با همین آرمانها و باورها زندگی کرد.


اکبر زبردست به دلیل تفکرات چپ و مبارزاتش علیه دیکتاتوری به زندان افتادو پس از رهایی از زندان به فعالیتهای صنفی و سیاسی و مطالعاتی خود ادامه داد. عمو اکبر در بحثهای سیاسی ماه‌های قبل از انقلاب در دانشکده نفت و محافل سیاسی و کارگری آبادان حضوری فعال داشت و با تحلیل‌های سیاسی خود دائما در حال روشنگری بود.
مردی با سیمایی مهربان و بیانی دلنشین که مخاطبان را جذب منطق و استدلالهای خود می‌کرد.


شرح تصویر بالا

از چپ ایستاده: یدالله محقق زاده،؟ ،؟، خدا کرم دریائی، بهرام ابراهیمی، غلامشاه مهیا، نجف ایزدی، باقر شیخان، حسن پارسا پور، مصطفی بشاتیان، مرتضی ابوعلی زاده، بهرام محقق زاده، صفر پگاه (جزیره)، حمید سعدونی، حمید مجدمیان، فریدون لقمان، فلاح دهداری، امیر فروغی.
نشسته از چپ:
رحیم قریوند، هوشنگ محقق زاده، صفر آریا، سید محمد حسینی، احمد امدادی، قاسم بیرشوی، اسحاق سالار حسینی، محمود شبانکاره، عبدالله شمسائی، هوشنگ خواجه‌ایی، اکبر زبردست و حشمت صفائی.



وقتی انقلاب ۵۷ به پیروزی رسید به اتفاق آقایان زنده یاد بهمن رودانی، ابرندی،عیسی مردانی، موسوی و خسرو جشنی و… سندیکای کارگران پروژه‌ای را تاسیس کردند. سندیکایی که هدف اصلی‌اش دفاع از حقوق حقه کارگران و زحمتکشان پروژه ای و سایر کارگران و زحمتکشان آبادانی و خوزستانی بود.

سندیکای کارگران پروژ‌ه‌ای در عمر کوتاه خود با چهارده هزار عضو به عنوان یکی از نهادهای صنفی طبقاتی تاثیرات مطلوبی بر آگاهی‌های اجتماعی و صنفی و سیاسی کارگران و سایر اقشار گذاشت. نقش ارزشمند و اثربخش آقای زبردست در این تلاشهای اگاهی بخش و متحدکننده انکارناپذیر است‌.

حالا آبادان با آن پیشینه مبارزاتی‌اش به همراه هم‌نسلان اقای زبردست و قدرشناسانی که او را از دور ونزدیک می‌شناختند در سوگ او نشسته‌اند تا آموزه‌ها و یادش را گرامی‌بدارند.

او برای ایرانی سربلند و مترقی و آزاد و برای استقرارعدالت اجتماعی در میهن تلاش کرد و به مردم عشق می‌ورزید.یادش گرامی‌باد.


شیفته ای که دغدغه اصلی اش مردم و میهن و عدالت بود!!
درگذشت آقای اکبر زبردست را به خانواده ارجمند و کلیه بازماندگان این انسان شریف تسلیت گفته و یادش را به همراه همه کسانی که برای عدالت خواهی و مبارزه علیه ظلم و ستم و تبعیض و تمامیت خواهی حرمت و عظمت قائل‌‌اند گرامی‌میدارم.

بدرود عمو اکبر




فروردین ۱۳۵۲؛ آشوب خاورمیانه

در سال ۱۳۵۲ خلیج فارس وضعیت پیچیده ای به خود گرفت. ارتش عراق وارد کویت شد و از سوی دیگر ارتش عربستان برای ورود به خاک کویت اعلام آمادگی کرد. وزیر خارجه عراق گفت دولت عراق دوجزیره کویت را می‌خواهد. اگر کویت این دو جزیره را به عراق بدهد عراق از ادعاهای خود طرفنظر می‌کند.

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مطالب

ما را دنبال کنید: