هشدار روسیه بر کاهش تولید نفت جدی است؟
۷ دی ۱۴۰۱ / ۲۸ دسامبر ۲۰۲۲
در حالی که آمارها نشان میدهند که درآمد نفتی روسیه رو به کاهش است و بین دو تا سه درصد تولید ناخالص روسیه در سال ۲۰۲۳ را شامل میشود، ظهور شکافهای اجتماعی در روسیه ۲۰۲۳ اجتناب ناپذیر مینمایاند.
جنبشهای اجتماعی در دولتهای رانتی نفتی پس از کاهش درآمدها و کاهش خدمات آغاز میشود. ساختار اقتصادی دولت روسیه در چارچوب دولت رانتی نفتی قابل تبیین است.
پس از هشدارهای پوتین به غرب این بار مقام اقتصادی روسیه بر نگرانی کشورش از کاهش درآمدهای نفتی تاکید کرد. پوتین و مقامات اقتصادی روسیه، فروش نفت روسیه بر مبنای سقف قیمت بشکه ای ۶۰ دلار را رد کرده اند. تعیین سقف خرید نفت تا بشکه ای ۶۰ دلار بخشی از سیاست سختگیرانه غرب است و اگر به دیگر منابع درآمدی روسیه گسترش یابد بحران مالی روسیه ۲۰۲۳ در مقیاسی بزرگتر قابل پیش بینی است.
راشا تودی اعلام کرد الکساندر نوواک معاون نخستوزیر روسیه هشدار داده است که این کشور تولید نفت خود را در مقابل تصمیم گروه هفت کاهش خواهد داد.
به گفته نوواک؛ ممکن است مسکو در واکنش به اقدام گروه ۷ در سال ۲۰۲۳ روزانه ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار بشکه از تولید نفت خود کم کند. روسیه سومین تولیدکننده نفت در جهان است و این میزان کاهش برابر ۵ تا ۶ درصد کل تولید نفت روزانه این کشور خواهد بود
همچنین یک مقام روسیه اعلام کرد سقف تحمیل شده برای قیمت نفت میتواند کسری بودجه سال 2023 روسیه را افزایش دهد
به نقل از اویل پرایس وزیر دارایی روسیه اذعان کرده است که سقف قیمت نفت میتواند بر درآمد صادراتی این کشور تأثیر بگذارد و کسری بودجه آن را به بالای 2 درصد برساند.
این اولین بار است که یک مقام روسی اذعان میکند که سقف قیمت نفت میتواند بر اقتصاد این کشور تأثیر منفی بگذارد.
انتظار میرود که با کاهش فروش نفت و گاز به اروپا، درآمد روسیه در سال 2023 به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
آنتوان سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه روز سه شنبه گفت: کسری بودجه روسیه در سال آینده ممکن است از 2 درصد تولید ناخالص داخلی پیش گیرد، زیرا “سقف قیمت نفت” به درآمد صادراتی لطمه میزند.
این اولین باری است که یک مقام روسی اذعان میکند که سقف قیمتی 60 دلاری هر بشکه که توسط اروپا و کشورهای گروه 7 بر روسیه اعمال شده است، بر اقتصاد این کشور تأثیر منفی خواهد گذاشت. سیلوانوف میگوید که این کشور برای پر کردن کسری بودجه از بازارهای بدهی استفاده خواهد کرد. روسیه انتظار دارد در سال 2022 کمیبیش از 2 تریلیون روبل (29 میلیارد دلار) از صندوق ثروت ملی (NWF) استفاده کند زیرا کل هزینهها از 30 تریلیون روبل فراتر میرود که بیشتر از بودجه اولیه است
منبع
https://oilprice.com/Energy/Energy-General/Russia-Admits-The-Oil-Price-Cap-Could-Widen-Its-2023-Budget-Deficit.html
افزودن دیدگاه