امینه شکرآمیز، انصاف نیوز: مسعود فروزنده -تاریخپژوه- به انصاف نیوز میگوید: «برخی اینطور تحلیل میکنند که نئولیبرالها برای هزینههای بهداشتی اعتقاد به تقدم تئوری تنازع بقا دارند. میگویند باید به آنان که میرا (کهنسال) هستند و به درد چرخهی صنعت و اقتصاد نمیخورند کمتر بپردازیم و بیشتر به نسل میانسال و جوان در سیستم بهداشتی توجه کنیم. آنها اعتقاد دارند کسی که ۸۰ سال دارد چه ۸۵ سال عمر بکند و چه ۸۳ سال نهتنها سودی برای جامعه ندارد، بلکه هزینههای مالیات و هزینههای بیشماری از خانوادهها را میگیرد. به نئولیبرالها اتهام وارد میکنند که شما بهنوعی در کشتار دستهجمعی انسانها با ترویج تئوریهای اینچنینی نقش دارید».
کووید-۱۹ طوفانی را برای نظریهپردازان توطئه ایجاد کرده است. این همهگیری جهانی باعث خرابی اقتصاد، انزوای اجتماعی و اعمال سیاستهای محدودکننده توسط دولتها شده است؛ همهی اینها میتواند باعث ایجاد اضطراب شدید، ناتوانی و استرس در مردم شود و در نتیجه اعتقاد به تئوریهای توطئه را تقویت کند. تا بیش از یک ماه بعد از شیوع ویروس کرونا افسانههایی منتشر میشد مبنی بر اینکه شیوع این ویروس در کتاب «چشمان تاریکیِ» دین کونتز (رماننویس ژانر وحشت) در سال ۱۹۸۱ پیشبینی شده است. در این رمان از ویروسی ساختگی به نام «ووهان-۴۰۰» اسم آورده میشود که در آزمایشگاه ساخته شده است و از شهر ووهان چین سربرمیآورد.
انصاف نیوز برای تحلیل تئوریهای توطئه مربوط به کرونا با مسعود فروزنده گفتوگو کرده است. فروزنده درمورد تئوریهای مبنی بر ساختگی بودن ویروس کرونا میگوید: «میتوان به شکل نوعی «تنازع بقا» به مسئله نگاه کرد؛ به این صورت که نسل پیری که باید برای آن هزینه پرداخت کنیم و از آن مواظبت کنیم و به درد چرخهی صنعت و کار نمیخورند، باید در سیستم تنازع بقا حذف شوند؛ آنکه قویتر است بماند و آنکه ضعیفتر است برود. بعضیها این را در عالم «اندیشه و تفکر» قبول دارند؛ نه اینکه کسی حق داشته باشد در سیستم اجرایی کشور دست به اعمالی بزند که بهنوعی کشتار جمعی یا نسلکشی محسوب شود».
افزودن دیدگاه